Jachthond | Bruno Liljefors | 1886

Deze week dierendag; een mooi moment om een ode te brengen aan mijn eigen dieren. Deze jachthond draag ik op aan Zara, de jachthond van mijn zoon. Niet mijn eigen dier eigenlijk dus, maar ik pas elke week een paar dagen op haar als haar baasjes moeten werken, dus heel eigen aan mij en ik aan haar. Een hele lieve mooie Labrador fox red, die niks liever doet dan met haar baasje te gaan jagen. Bruno Liljefors, de maker van dit schilderij was ook jager en wordt beschouwd als een van de belangrijkste wildschilders uit de kunstgeschiedenis. Hij was een Zweeds  kunstschilder en tekenaar en werd beïnvloed door het impressionisme. Werkelijk prachtige taferelen uit de natuur behoren tot zijn werk, mijn zoon zou erg blij worden van zo’n schilderij in huis en ik ook eigenlijk…

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.