Klaprozenveld bij Argenteuil|Claude Monet|1873

Toen ik in havo 4 mijn vakkenpakket had gekozen met daarin “handel en economie” was het al na 2 weken duidelijk dat dat het niet ging worden! Ik moest heel snel een paar nieuwe vakken vinden: aardrijkskunde en handvaardigheid(met daarin kunstgeschiedenis). Je moet wat..iets anders kon ik niet, een echt pretpakket! Meneer G. , leraar handvaardigheid, was hier niet blij mee; volgens hem had ik geen creatief talent..Hij had wel gelijk, maar ja, ik moest toch ergens 6 vakken vandaan halen! Meneer G. heeft een heel jaar lang zijn best gedaan om te bewijzen dat ik geen talent had, wat niet zo moeilijk was. Bij de rapportuitreiking aan het eind van het jaar verbaasde hij vriend en vijand door mij over te laten gaan met een “taak” voor handvaardigheid. Werkelijk niemand had ooit een taak gehad, hij had het speciaal voor mij in het leven geroepen denk ik nog steeds! Mijn taak was echter: maak een werkstuk over impressionisme. Eitje…ik vond het leuk! Sindsdien herken ik alle impressionisten en geniet van alle impressionistische kunst.    Monet is een “zuivere impressionist”zoals ze dat noemen. Een van de belangrijkste schilders voor het impressionisme.   Het jaar daarna had ik , gelukkig, meneer S.  als leraar! Die gaf me altijd al knipoogjes op de gang, dus die zat niet zo met mijn gebrek aan creativiteit. Hij had vooral oog voor mij andere talenten, hahaha!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.