Landschap in de omgeving van Den Haag | Jacob Maris | 1891

Jacob Maris kiest voor een voorgrond met huizen, een man in een roeiboot en enkele knotwilgen. Twee derde wordt gevormd door de wolkenpartij. De stapelwolken weerkaatsen in het water op de voorgrond. “Hoge Luchten” in het Markiezenhof in Bergen op zoom is een mooie, kleine tentoonstelling. Wat ik zelf erg leuk vond was om eens het Markiezenhof te bezoeken, waar ik nog nooit geweest was. Schandalig want ik heb zelfs nog een klein jaar in Bergen op Zoom gewoond voor mijn opleiding. Mijn interesses kwamen toen helaas niet verder dan enkele hippiewinkels en een obscure bar….Vele jaren ouder en wijzer heb ik het in kunnen halen en vastgesteld dat het een heel leuk museum is voor jong en oud, heel erg de moeite waard. Meer info: www.markiezenhof.nl

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.