Lezende oude vrouw|Gerrit Dou|1631-32

Dit portret werd lange tijd beschouwd als een portret van Rembrandts moeder, later bleek dat niet zo te zijn, maar het staat nog steeds zo bekend. De oude vrouw leest het begin van het negentiende hoofdstuk van het evangelie van Lucas. Daarin staat dat wie werkelijk goed wil doen, zoveel mogelijk van zijn bezittingen aan de armen moet schenken. Deze boodschap is nog niet helemaal doorgekomen bij deze vrouw, want ze draagt zeer kostbare kleding. Een prachtig portret in ieder geval, wat je in het Rijksmuseum kunt bewonderen.

1 Reacties op “Lezende oude vrouw|Gerrit Dou|1631-32

  1. sjaak oosterling

    Ik denk dat er weinig verandert . laatst ging ik terkerke , parkeerde er een madam met een dure bontjas haar BMW sport naast mijn oude Gazelle en stapte naast mij de kerk binnen. Ze bad vol devotie mee zag ik door mijn oogwimpers dus aan mijn intentie mag ook nog wel bijgeschaafd worden…….

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.