Tweedelige liggende figuur | Henry Moore | 1960

In het Kröller-Müller park kwam ik laatst dit beeld tegen van Henry Moore. Henry Moore is een van de belangrijkste beeldhouwers uit de 20ste eeuw. Zelf moet ik een beetje glimlachen bij dit beeld, want ik heb er toen, een beetje oneerbiedig, een paaseitje in verstopt. Samen met een vriendin was ik op Goede Vrijdag in Kröller-Müller en de volgende dag zou mijn schoonfamilie het park bezoeken…..Het plan was snel gesmeed: een zakje paaseitjes gekocht en verstoppen maar….We hebben bijzonder veel gelachen en ook de volgende dag nog, toen we steeds foto’s binnen kregen van de gevonden eitjes! Helaas bij dit beeld was iemand anders ze voor geweest, want het eitje was weg!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.